MY PRINCES

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

31 Mei 2011

HANDBAG PUNYER STORY

Korang suka tak beli handbag banyak2 pastu buat koleksi?mesti korang beli yang mahaiii2 kannn?ke ada jugak yang beli kat pasar malam?ngeh3..*bukan ketawakan korang yer.. :P

Serius Liza cakap..Liza tak pernah memilih harga dan jenama handbag..asal cantik di mata memang Liza akan beli,yang pasar malam pun Liza beli gak..bagi Liza tak ada masalah nak bawak bag murah ke sana sini,yang penting mesti cantik okeyyy!

Yang mahaii dan b'jenama tu adalah 1-2 bjik dalam simpanan Liza..tu untuk pergi dinner kat hotel2 atau majlis2 besar,kalau hari2 biasa Liza hanya bawak bag yang b'harga bawah RM50..kekadang yang RM20 pun ada.Dan ada member yang tanya..bini boss tak malu ke bawak handbag murah cam gitu?

Hahaha..buat apa nak malu?Liza seorang yang simple..nak beli apa2 barang memang tak pernah pentingkan harga atau jenama,kalau dah b'kenan di hati itulah yang Liza akan beli lagipun para wanita2 di Malaysia ni tak di galakkan bawak handbag yang mahaiii2 sebab itu adalah salah 1 punca t'jadinya kes RAGUT!

ANTARA HANDBAG B'JENAMA YANG B'HARGA HAMPIR RIBUAN RINGGIT....




Cantik kan? Bagi Liza tak salah kalau nak memiliki sedikit untuk di buat koleksi peribadi tapi janganlah sampai tiap2 bulan nak beli yang mahaiii2..Kan lagi elok kalau duit ribuan ringgit tu kita hulurkan pada yang lebih memerlukan.. sekurang2nya pahala amal jariah kita akan semakin b'tambah. ^_^

~sesungguhnya b'sederhana itu lebih elok~

34 ulasan:

  1. banyak je beg2 yang murah lagi lawa dan cantek dari yg original, kan kak?

    kite mampu beli yang kat pasar malam je lah, kalau sampai beribu2 tu, tak makan lah kite nanti, huhu

    BalasPadam
  2. kAmi dAn mEreKa separuh dari koleksi bag yg akak ada mmg byk yg rege puluh2 ringgit je dik..gasaklah org nk ckp ape pun,yg pnting kita suka kan.

    BalasPadam
  3. Tia kannn,rege pun cantik gak yunkk.. :)

    BalasPadam
  4. betul2... oh cantiknya y tengah tu.. dpt y replika pun jadi laa..hik3

    BalasPadam
  5. nur easy hihi,sila2kan m'beli..ahaksss! cantik 2 mmg cantik tp mahai sgt lah yunkk..

    BalasPadam
  6. sy pernah beli beg murah tp pakai kejap je dah rosak..yg terpaling malu jumpa customer zip bag tu jatuh berdenting² (zip jenis besar)..lps tu serik nk beli yg murah dah..tp x mampu pon pakai yg mahal..just beli kat vincci je..ada bag tgn pon x guna psl sy jenis suka pakai satu brg sampai lusuh..

    BalasPadam
  7. Cik Betty hihi,vincci pun blh tahan gak regenyer kan.Samalah mcm Liza,klu dah suka dgn satu2 beg tu mmg akn guna selalu,tukar pun kejap2 aje..pastu guna yg tu balik.

    BalasPadam
  8. betol betol. asalkan cantik rembat je. murah belakang cerite. hehe

    BalasPadam
  9. Handbag yang kat tgh2 tu cam pernah kak fiza tgk...hurmm...baru teringat mak sedara kak fiza pakai yang tu...he he he...x pelah pakai pun dia bini DO...kak fiza ni bini KO...ha ha ha...lagi satu...kak fiza cuma ada satu jer h/bag...lagi satu kak fiza x suka jalan2 bawa h/bag...lebih selesa x bwa apa2...lagi pulak dunia sekarang ni mmg takut nak bawa2 h/bag ni...x kiralah bawa h/bag mahal ke murah ke...kadang2 tu kita bawa beg sekolah pun boleh jadi kes ragut...minta dijauhkan lah oleh Allah dari bahaya ni semua...

    BalasPadam
  10. orang perempuan beg tangan dan kasut macam isi dgn kuku...hehe

    BalasPadam
  11. koleksi hbag mmg banyak. sampai ada lemari isi hbag yang lama2... suker gilir2 wat pi keje dan kalu yang berharga skit tu ai akan pakai kalu ada kenduri kendara. tapi rasanya tiap bulan harus beli kot... ngeh ngeh ngeh

    BalasPadam
  12. belanja ikut kemampuan & keperluan. bukan kedekut tapi sentiasa beringat. cewah! simply the best!! :-)

    BalasPadam
  13. hehehe...kalo citer pasal handbag shila mmg kalah le..pasal mmg dalam kepala otak ni..asyik nak beli yang baru je...sanggup simpan duit bulanan pasal nak beli yng baru....huhuhu....

    BalasPadam
  14. nak cite psal hbag kak ummi alesya sofea,

    saya agak memilih brand bukan sebab saya seorg yang nak jga status tetapi saya seorang yang kasar dan ganas, saya pernah pkai hbag yang biasa kat psar mlm mase mula2 keje ia tahan dlm 3 hingga 4 bulan, lpas tu saya beli hbag yang bru sbb dh koyak,tali putus,bocor..hik..hik

    1st handbg mahal saya pkai ialah sembonia dan smpai skrg dah jatuh hati dgan kualitinya.. w/pun butang ke riben ke tertanggal smpai 3 tahun saya boleh pkai handbag tue..masih cntik dan elok.. saya bukan jenis yang bnyak koleksi, hbag saya ada 1 utk kegunaan harian, dan 1 hantaran mse kawin dlu 2 thun 6 bulan yang lepas..hik..hik..(hbag jenis statik)

    BalasPadam
  15. askm...slm perkenalan yer ummi alesya...
    kenal u dr blog wahida kalau x silap sya..then terjah cni trus follow..
    crite psl koleksi handbag ni...sya memang xde koleksi pon sbb perangai sya..pakai 1 smpai rosak then baru bli yg lain...pakai smpai puas ati la..bukan ape sya x ska tukar2 hbag sbb mcm2 brg ade dlm hbag sya tu..bila nak bertukar hbag jd take time plak nak mngemas..heheheh
    tapi bila tgk koleksi hbag org mmg sronok & brangan kita pon ade koleksi gak..ehe..

    jemput ummi alesya ziarah ke umah sya yer di aku dan dunia ku

    BalasPadam
  16. Kakak punya prinsip macam Liza. Tak kisah janji mata terpikat. Bila dah tak suka boleh bagi anak saudara. Mereka pun suka. Sesekali datang rumah kita bila rasa kita tak pakai dan mereka pun suka apa salahnya kan...

    BalasPadam
  17. beli yg sedang2 jer harganye...yg penting kite sukakan...kalau beli mahal2 dpt satu jer...lain la kalau duit byk berlebih no hal...

    BalasPadam
  18. suka beli henbeg..tak kisah mahal ke murah..janji cantik!! tapi saya ni ada masalah sikit, ada henbeg banyak, tapi kalau dah berkenan yg satu tu, mmg dok pakai yg itu jer...sampai kena marah ngan hubby...kasut pun sama...huhu..

    salam dear, thanks drop by my blog n be my follower, dtg sini nak follow balik..

    nice blog!!

    BalasPadam
  19. beg mahal tak semestinya selesa di pakai.walau murah..janji selesa nak bawak.

    BalasPadam
  20. | cik azeya | hihi,kannn,rembat jer.. :)

    BalasPadam
  21. Hafizah Mohamad tu lah kak,Liza pun ada sebijik 2 je yg mahaiii tp xdelah mahaiii sgt pun.. :P

    BalasPadam
  22. NM02 ngeh3..xpe,lg byk lg bgus..blh tukar2.

    BalasPadam
  23. blog-tips-kurus yeazaaaa...itu yg sebetulnyer! :)

    BalasPadam
  24. shila ariff huhuhu,mst dah 1 almari shila penuh dgn bag kan? :)

    BalasPadam
  25. Murni Delights betul3...bag mahaii tu kuality mmg yg t'baik tp bkn smua org mampu beli tauuu.. :)

    BalasPadam
  26. intan morsalin tq Intan sbb follow blog Liza... ;) selalu2lah dtg cni yer..

    BalasPadam
  27. Kakzakie baiknyer k.zie..mesti ank2 sdara k.zie syg k.zie kan,yealah..mak sdara x kdekut nk bg brg2 mcm handbag,alat make up,pakaian..mesti ank sdara seronok klu dtg kat umah k.zie.

    BalasPadam
  28. ainnoraini kannnn.. :) klu mampu x salah beli yg mahaiii.

    BalasPadam
  29. wahida tq dear sbb follow blk.. :)

    BalasPadam
  30. kakyon yg pnting kita suka dgn handbag tu,murah ke mahai tu belakang kira..ngeh3...

    BalasPadam
  31. setuju dgn statement awak..
    besederhana adalah lebih baik..uhhuhuh...
    tp kekadang2 tu mmg teringin nk beg mahal2 dan x salah klu ade 2,3 biji dlm simpanan..kan,hihihii..

    BalasPadam
  32. mamaJong hihi,kannn..Liza hnya simpan 2-3 bjik je yg mahai2 dlm simpanan,yg selebihnyer tu beg jnma cap aym je. :)

    BalasPadam