MY PRINCES

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

18 Jun 2011

BULAN PUASA DAH HAMPIR

Eh..kalau pergi kat bazar Ramadhan korang suka beli ape ek?bulan Ramadhan dah hampir tauuu..dah tak lama dah,boleh dah kalau nak buat operasi 
GANTI PUASA!
Liza sangat2 teruja bila b'cakap tentang juadah kat bazar Ramadhan,semuanya nampak sedap kat mata Liza..pendek kata kalau bawak duit 30 henget memang tak b'sisa baki..memang licin buat beli kueh2 atau lauk pauk.
Kalau ke bazar Ramadhan kueh2 yang biasa Liza beli antaranya..

Tepung Pelita

 Kek Batik

Pengat pisang

Murtabak

Nekbat sira

Buah Tanjung

Ehem3..t'goda tak selera tengok gambar2 kat atas ni?Kalau korang pulak,suka beli ape kalau pergi ke bazar Ramadhan?Jom lah kongsi kueh2 kesukaan korang dengan Liza.. :)

38 ulasan:

  1. salam, tepung pelita, dan nekbat kegemaran saya bila tiba bulan puasa..sedapnyeee..

    follow sini.. folo kite balik ye.. tq..
    http://mummymyza.blogspot.com

    BalasPadam
  2. tepung pelita sentiasa menjadi idaman kalbu

    BalasPadam
  3. myamyza kann,bkn xde kat bulan lain tp x sama mcm makan pada bulan puasa kan.

    Tq dear..liza akan follow scpt yang mungkin. :D

    BalasPadam
  4. nur easy sedap sgt..rsenyer manis,mmg sesuai bt pencuci mulut.

    BalasPadam
  5. sodappnyerr makl.. ehehe, salamm

    BalasPadam
  6. tu , tuuuuu . murtabak dengan ABC . hehe :)

    BalasPadam
  7. Ini Kisah Tia Klu dpt murtabak yg sedap..2 bjik pun blh abis klu Liza mkn sorang2 tau.

    BalasPadam
  8. terima kasih naa!

    ni first time tengok kuih nekbat sira & buah tanjung, hehe

    BalasPadam
  9. Dinas Aldi hihi,sama2 manis tp mmg sedap.. :)

    BalasPadam
  10. tepung pelita n murtabak....

    nekbat sira tak pernah try lagi...mesti maniskan...

    BalasPadam
  11. ainnoraini agak manis lah tp klu kita sira sndri kita blh kurangkn kuantiti gula.

    BalasPadam
  12. saya suka semua sekali!! sedap2.. heheheh~~

    ^^

    BalasPadam
  13. ayie suka kek batik tu and martabak..heheh

    BalasPadam
  14. pengat pisang tu memang i tergoda...murtabak tu juadah wajib bg keluarga kakD...

    BalasPadam
  15. kalau boleh nak komen laju2..TAPI tu la selalu kena jwb dulu WV ni...jom tukar nak tak?

    http://makencikladyzul.blogspot.com/2011/06/nak-buang-word-verification-buat-komen.html

    BalasPadam
  16. laparrr, tak saba nak raya.

    *puasa ganti pun belum lagi. T_T

    BalasPadam
  17. suke mkn kek batik, tiap kali raya msti buat ;)

    BalasPadam
  18. tepung pelita dgn murtabak biasa beli kat bazar ramadhan..tp sy x penah tgk nekbat sira n buah tanjung (kueh ke buah neh?)..nmpk cam sedap je..lg sy suka beli pari bakar juga..

    BalasPadam
  19. nampak kek batik tu yang sedap!

    BalasPadam
  20. pengat pisang idaman qolbu huhuhu....

    BalasPadam
  21. murtabak...kalo balik kg baru dapat rasa nekbat sira..free je..pasal kak ipar shila buat n jual nekbat masa bln puasa...

    BalasPadam
  22. alhamdulillah dah habis ganti..heheh..kalu bulan puasa kuih yang awe suka makan..sagu gula melaka, kuih sagu, puteri mandi, kuih onde2, pelbagai jenis bubur...dan banyak lagi.kalu nak senaraikan tak ckup :)

    BalasPadam
  23. as salam..kunjungan balas di pagi hari...
    arini baru start keje setelah bercuti dari khamis lepas..hehe

    kek batik tu sgt suke laa..tp semenjak kena kencing manis time peknen dulu..dah tak leh mkn byk sgt..curi2 mkn skit tu bole laa...

    alamak! puasa tak abis ganti lagi ni...(*_*)

    BalasPadam
  24. LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ murtabak mmg sedap..liza 1 kluarga mmg suka dgn murtabak.

    BalasPadam
  25. | cik azeya | hihi,gnti puasa dlu yer dear.Liza ada lg 2 ari yg x d gnti.. :P

    BalasPadam
  26. emieysandra liza ske mkn kek batik tu tp x pndai nk bt.. :)

    BalasPadam
  27. Rina AVAIL a.k.a Cik Betty hihi,nekbat sira dgn buah tanjung tu sejenis kueh lah dear..kueh tradisional tuuu..

    BalasPadam
  28. Farah Shamsudin jom mkn!ngeh3x..

    BalasPadam
  29. Hanis MY hihi,mkn dgn pulut kukus plk..lg lah best!

    BalasPadam
  30. shila ariff klu bt sndri lg best sbb blh kurangkn manis.

    BalasPadam
  31. Nur Hawa Mohd Zin onde2 pun sodapppp...

    BalasPadam
  32. Rin_Aff mkn cket2 je..bt rasa kata org2 tua. :D

    BalasPadam
  33. hahahaha..awak wat sy terliuq la,adoyai...
    next month dh bulan pose, tp still berpantang 100 ari..xdapat den nk melahap tepung pelita ngan apam balik weih,....sobh=(
    tp dh semat dlm ati, walau ape terjadi tetap nk mkn putu bambu, terbaeekkk la...=p

    BalasPadam