MY PRINCES

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

14 Jun 2011

PEKNEN 9 BLN

Masuk je opis pagi tadi..salah seorang staff tanya soalan berani mati punyer! 
"PUAN PEKNEN YER..DAH BRP BULAN?"
 Uishhh..memang nak kena potong gaji budak ni..
mentang2 lah body Liza dah jadi macam gedabak sesedap hati dia je cakap Liza peknen.
Terasa sampai ke lutut tau bila dia tanya soalan macam tu,nampak sangat yang Liza ni gemokssss..

Badan ni pun satu lah..orang dah makan sikit2 pun tak mau jugak turun berat ..asyik naik,naik,naik dan naik lagi! terus hilang semangat nak b'kerja dengan jayanya tau bila staff tegur cam gitu!

Agak2 kannn,lepas ni ada lagi tak yang akan tanya soalan macam tu?
kalau ada yang tanya Liza nak jawap cam gini jer..
"A'A..PEKNEN,9 BLN 10 ARI DAH."
Sekian!!!!
*entry ini di buat dengan penuh perasaan kecewa... :(

32 ulasan:

  1. alolo kan..takpe..anggap tu doa untk akak dapat bby ye..biasa la kalu orang tegur tang body kita secara indirect ni agak keciwa..sabar je la :)

    BalasPadam
  2. Nur Hawa Mohd Zin waaa..bby yang ada tu pun tecik lg dik,baru umur 1 thn 6 bln.

    BalasPadam
  3. entri yg sgt comel, takpe aminkan aje mana tahu rezeki lagi... hanis yg dah lama tunggu rezeki ni belum ada lg sob sob... salam kenal

    BalasPadam
  4. Hanis MY hihi,x mau aminkan sbb Alesya kecik lg.. :) akak doakan Hanis cepat2 dpt bby yer..

    BalasPadam
  5. aminkan je kalau memang nk tambah zuriat lg, kalau yana la...emm sabar je la...org ni kdg2 tanye tk berkias :)

    BalasPadam
  6. hihi..comel..sobar je lar kak...budak tu may be nak beramah mesra jer kot..:)

    BalasPadam
  7. Maya Mayana hihi,kan..tnya dah x pakai lapik2 dah..

    BalasPadam
  8. aTy _faRed~ huahaha,soalan sentap tauuuu...

    BalasPadam
  9. tak kisah la org kate apa pun...janji sihatkan..

    cume kite kadang2 yg sakit telinga mendgrnye..tension..kak ain pun pernah rase mcm tu...

    BalasPadam
  10. semoga dapat baby comel hee :)

    BalasPadam
  11. sabor le...sama le ngn shila gak..shila pun penah gak ada org tanya soalan gitu...sedis sedis...

    BalasPadam
  12. ainnoraini liza x mrh klu nk ckp badan liza gemokk skalipun tp soalan tu biarlah b'lapik..

    BalasPadam
  13. cik najihah waaa..akak x peknen ler dik oiii.

    BalasPadam
  14. shila ariff kdg2 rse geram tau..

    BalasPadam
  15. Ya Allah..sgt comel but bikin suspen jew tajuk entry awak ni la..uhuuh=p

    btw, soklan staff awak td tu boleh dijdkan pemangkin utk terus berdiet...take it easy jew, jgn stress2..at least die jujur dan awak pon boleh teruskan diet,,klu xde org tegur, confirm dh lupe diri & terus sumbat cheese cake secret receipi dlm mulut lg & lg..hiihhii...

    ape2 pon, janji kite sihat & ati mau sangka baekk...=)

    BalasPadam
  16. mamaJong uwaaa...xdelah marah sgt pun tp x kena lah kan tnya cam gitu,dpn cstmer liza plk tu..hohoho..t'guris ati ni tau! :(

    BalasPadam
  17. Kalau senang hati makan sikit atau tak makan pasti badan naik juga. Bagusnya bila betul-betul pregnant tak pula org tahu. Tetiba sampai masa cuti maternity 2 bulan Hahaha....

    BalasPadam
  18. Kakzakie amboiii k.zie,suka plk dia yer,liza ni nk kata kuat sgt mkn x jgk tp enthlah..mmg badan jns ssh nk slim kot.

    BalasPadam
  19. alohhh . hehee . marah jek bunyi :)

    BalasPadam
  20. haha.. nape xbagi tapak size 11 je kat pipi beliau ek.... hehehe :)

    BalasPadam
  21. beliau sedang mendokan tu.. :-)

    BalasPadam
  22. eh eh sama la kita ;(
    jom cari jus mate ke, PB ke jom T_T

    BalasPadam
  23. Ini Kisah Tia x mrh lah dear tp gerammmm........

    BalasPadam
  24. blog-tips-kurus ngeh3..alesya tecik lg lah dear.

    BalasPadam
  25. uish takda insurans tul mulut tny cenggitu..sabar ya liza..jdkan kata² tu semangat utk mendapatkan berat ideal..oh ya kalau nk detoks ke apa belilah green fit dgn sy..dijamin sedap dan berkesann..

    BalasPadam
  26. sabo je la ye...anggap kata2 tu sebagai semangat utk turunkan berat badan..

    saya susah nak diet sbb hubby asyik la pi order sup tulang la, tomyam la...adeh la...

    BalasPadam
  27. Rina AVAIL a.k.a Cik Betty hihi,ok..klu nak nnt liza order..tq dear! :)

    BalasPadam
  28. wahida haha,sabor jelah..jgn mkn sup tulang tiap2 ari dah ler,byk lemak tu.

    BalasPadam