MY PRINCES

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

21 Jun 2011

NAK BELI KE MASAK EH?

Jam kat fon Liza baru menunjukkan pukul 11.30 pagi..awal lagi kan?tapi kepala otak ni dah sibuk duk pikir nak masak apa nanti balik keje,hohoho..nak beli lauk yang dah siap macam dah boring kannn so kena masak jugak ler malam nanti tapi p'soalannya nak masak ape..korang ada idea tak nak masak ape?

En suami pun dah mengadu semalam..dia cakap..
"BORING LER ASYIK MAKAN LAUK BELI KAT KEDAI JE,YAYANG MASAK LER KAT UMAH..GORENG TELUR MATA KERBAU + KICAP PUN SEDAP GAK MAKAN DENGAN NASI PANAS2."

Adoii...kesian lah pulak kannn,bukan tak nak masak tiap2 ari tapi blurr lah..tak tahu nak masak ape,buku resepi b'timbun2 tapi still lagi pikir 14 ari 14 malam untuk masak 1 menu,ngeh3x..bini sapalah ni yer!

So setelah di pikir dengan semasak2nyer..cewahh! Liza ambik keputusan nak masak ni je malam ni.

SUP SAYUR CAMPUR

Wajib ada AYAM GORENG

Dan..SOTONG GORENG CELUP TEPUNG!
(semua gambar ni di taja khas oleh GOOGLE,tq!)

Ok lah kan,tinggal b'tiga aje..buat ape masak banyak2 lauk kan,m'bazir..biar simple asal sedap! cewahh..sedap ke??? :P

Korang masak ke beli lauk yang dah siap nanti balik keje karang?

45 ulasan:

  1. betul tu,masak sendiri kat umah,goreng tolor pon sodap.

    BalasPadam
  2. sedap tuuuu.... esp ayam goreng dan sotong celup tepun yum2!

    BalasPadam
  3. rara pinkmafia ngeh3..buh kicap cket lg sodap kan.

    BalasPadam
  4. Hanis MY yummy..jemput mkn mlm kat umh liza nnt yer.

    BalasPadam
  5. cik najihah ngeh3..blm msk lg nih..nnt dah masak jmputlah ke umah akak. :)

    BalasPadam
  6. sedap nampaknya gandingan menu tu..:)

    BalasPadam
  7. nur easy kannnn,nmpk je sedap tp blm msk lg,ngeh3..

    BalasPadam
  8. sotong celup tepung tu memang sodap....hohohohoho..

    BalasPadam
  9. LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ cicah plk dgn sos cili thai..lg ler best!

    BalasPadam
  10. kalau kite pon lebih uke masak sendiri, nak masin pedas manis masam suke hati kite, lgpun hubby suke masakan isteri dia ni.. hihihi

    BalasPadam
  11. myamyza liza ske gak msk sndri tp selalu je bingung x tahu gabungan menu ape yg best..

    BalasPadam
  12. sotong tu yg sedap...

    kadang2 mmg jemu mkn kat luar ni....
    sesakali masak goreng pun sedapkan..

    BalasPadam
  13. ainnoraini liza dah buntu tahap cipan klu nk order lauk kat kedai..so mlm ni atas prmintaan en suami,liza kena msk lerr...

    BalasPadam
  14. EMM byk gak idea nk masak ni w/pun makan bertiga je..saya pn nk mengaku kat sini dapur kat umah tu jrg2 berapi kecuali masak air..mak sapelah tu...hehe

    BalasPadam
  15. Maya Mayana haha,kann..xpelh,msk ms cuti hjung minggu pun kira ok gak kannn...

    BalasPadam
  16. Liza: Farah pun nak masak Sup la malam ni.. tapi sup ayam jee..

    BalasPadam
  17. rajinnya blk keje nk masak lg..lainlah sy surirumah mmg kena masak..tu pon kalau utk dinner main ngelat hehehe

    BalasPadam
  18. haah liza. goreng telur je pun sedap

    BalasPadam
  19. cam husband Liza cakap tu betul...telur grg + kicap pun sedap bila makan dengan nasik panas....kak fiza pun kalau malas grg ikan...sambal blacan...kicap...nasik pulak mau yg baru masak wah mmg terangkat ni...x payah lauk lain pun x per...mmg sodap...he he he

    BalasPadam
  20. alamak....sotong goreng tepung...my fevaret...:)

    BalasPadam
  21. cetttttt.. inagt sume pic ne memang ape yang akak masak.. rupenye dari cik ggole yerk.. tertipu aku.. hahaha

    BalasPadam
  22. saya pun kalau weekdays beli jer atau siap2 mkn kat luar..weekend je masak itupun kalau tak balik kampung..huhu..

    ayam goreng!! feveret upin ipin tu...hehe...

    BalasPadam
  23. huhuhu..sgt berselera biler tgok menu kat atas tu,nyum,,nyum,,,,

    BalasPadam
  24. sotong celup tu nampak sedap ;)

    BalasPadam
  25. wow wow sotong celup tpung tu ngancam sungguh. Gud luck...hrp rncngn mmsk male ni mjadi OK! ;D

    BalasPadam
  26. semua menu kat atas awe suka sangat kak.waaaa...kecur dah ni

    BalasPadam
  27. Farah Shamsudin sup ayam pun sodappp,tmbah kentang cket..lg lh sodapp. :)

    BalasPadam
  28. Rina AVAIL a.k.a Cik Betty ngeh3x..liza ni pun bknnnyer rajin sgt nk msk tp sekali sekala kne jgk msuk dapur. :)

    BalasPadam
  29. ~aSFaLiZa~ tlur mta kerbau+kicap mmg sedap! :D

    BalasPadam
  30. Hafizah Mohamad hihi,liza selain lauk telur suka gak dgn aym greng..mkn dgn sambal blcan,hbs jgk ns sepingan.

    BalasPadam
  31. Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine ngeh3..kannnnn...tipah t'tipu gituw!

    BalasPadam
  32. wahida kannn,nk msk tiap2 ari mmg x sempat..

    BalasPadam
  33. mamaJong uikssss..org dlm pntang x leh mkn smua ni.

    BalasPadam
  34. Ini Kisah Tia mmg sedapppp.... :)

    BalasPadam
  35. So Shy Lady alhamdulilah..dah slmt msuk dlm peyut semua lauk2 kat atas tu.

    BalasPadam
  36. Nur Hawa Mohd Zin lain kli dtg mkn kat umh akak okeyyyy...

    BalasPadam
  37. kira rajinlah ummi ni.masak 3 jenis lauk sekali.klau akk goreng telor kicap pun dah cukup..he3x

    BalasPadam
  38. cedap2. hahah. akak, kite reti masak telur je tau! -.-

    BalasPadam
  39. masak lah nak rasa gak hehehehe

    BalasPadam
  40. telan air liur tgok menu di tgah hari pose..

    BalasPadam
  41. nice blog!

    xoxo
    BB Luvs Me

    Come join our facebook giveaway and get a chance to win clothes for your baby!

    Feel free to visit our website bbluvsme.com!

    BalasPadam
  42. sdapnyerrrr nampak liza masak ! kalau camni, ari2 lah asak utk cik abe ! :)

    BalasPadam